UPOZORNĚNÍ: Aktuálně je možný pouze osobní odběr v Rohatci.

Pořádný koláč potřebuje poctivé suroviny

Poctivý koláč vyrobíte pouze z poctivých surovin. Proto jsme na jejich výběr přísní.

Tomšejovic těsto. Svět sám pro sebe

Všechny dobroty, které najdete v tomto e-shopu, tzn. Malé koláče, Střední koláče, Velké koláče, Kynuté rohlíčky a Záviny se vyrábějí z kynutého těsta. Kynuté těsto vyrábíme v souladu s rodinnou recepturou pořád stejně, více než 80 let. Vše se misí rukama a mírně přizpůsobuje dokonce aktuálnímu počasí. Čtete správně. Je-li horko nebo naopak zima, moc nebo málo vlhko, naše cukrářky v čele se zakladatelkou na tuto skutečnost reagují. Tu kousek přidají, tu uberou, aby těsto, jeho konzistence a chuť byly v každém počasí dokonalé. Zní to jako alchymie a trochu i je. Ale právě z toho důvodů jsou koláče od Tomšejů jedinečné.

Tvaroh. To nejlepší z Česka a s naší péčí

Jako dodavatele tvarohu jsme si vybrali Choceňskou mlékárnu a jejich tvaroh. Je to stoprocentně česká firma s dlouhou tradicí a špičkovými produkty. Tvaroh se k nám vozí ve velkých pytlích, ze kterých však nemíří přímo do koláčů. Tvaroh dalších 12 hodin lisujeme a zbavujeme přebytečného zákysu, následně dochucujeme a přidáváme rozinky. Jen tak na okrasu, v malém poměru, protože z nějakého důvodu se rozinky poslední dobou netěší moc velké oblibě.

Ořechy. Z Rohatce a okolí

Zapomeňte na dovážené ořechy nebo nákupy ve slevách v Makru či Kauflandu. Ořechy ve všech našich produktech pochází z Rohatce a okolí. Ořechy vykupujeme napřímo od pěstitelů, a tak máme 100% kontrolu nad jejich chutí a kvalitou. Je-li něco na ořechu špatně, do našich koláčů se nedostane. Vlhké nebo poškozené ořechy u nás nemají šanci na úspěch. 

orechy

Foto: Ořechy jsou lokální. Námi vybrané a vykoupené. Ty nejlepší. 

Jablka. Z našich rodinných sadů

Jabka, tzn. jablka rostou v našich sadech. Na pozemcích Tomšejů nebo naši širší rodiny a přátel. O jablíčka se staráme s láskou a ukládáme je do našich rodinných sklepů. Jablečné záviny si u nás koupíte tedy pouze v případě, že máme zásoby a povedla se úroda. Z cizích jablek nevyrobíme nic. To raději budeme o tvarohu, máku a ořeších. 

Povidla, mák a mouka

S ohledem na nejistou úrodu trnek jsme v posledních letech přešli na model dodávek povidel, máku, ale týká se to i mouky, od vybraných českých dodavatelů. Hlídáme si kvalitu, protože na té nám záleží ze všeho nejvíc.

Vajíčka od spokojených slepiček

Naší mantrou je lokálnost a udržitelnost. Vajíčka proto bereme v maximálním možném množství od lokálních dodavatelů, kteří chovají slepice ve volných výbězích či halách. Volné výběhy však vedou. Chceme maximálně spokojenou slepičku a vajíčko od ní. Pouze v případě, že místní chovatelé nedokáží uspokojit naši poptávku, dokupujeme vajíčka od velkochovatelů s halovými či volnými chovy.

Autor: Libor / Tomšejovi.cz 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz