Kváskový chleba OBYČ
Kód: 187Detailní popis produktu
Tomšejovic řemeslný chleba není žádný rozpečený polotovar ze supermarketu. Dali jsme si velmi záležet na tom, abychom se co nejvíc přiblížili surovinami, postupem a přístupem dobám, kdy záleželo hlavně na kvalitě a chuti. Vše začíná u kvásku, který jsme sami založili 1.1. 2021 a od té doby se o něj s láskou staráme. Daří se mu dobře a nabírá neustále na síle.
Těsto dále tvoří žitná a pšeničná mouka z rodinného mlýnu Tupesy, sůl, kmín a voda. Celý proces výroby jediné várky chlebů trvá tři dny. Těsto totiž odpočívá v přesných časových intervalech (autolýza), do nichž vstupujeme a ručně ho překládáme "přes sebe".
Poté necháváme těsto další den pracovat a dělíme jej do ošatek. V ošatkách čeká celý další den odkud míří přímo do pece. Čas odpočinku dává těstu sílu a neopakovatelnou chuť.
Váha chleba: 1000 g (1kg) v syrovém stavu.
Skladování: Důrazně nedoporučujeme skladovat chleba v igelitovém sáčku. Chleba se zapaří a doslova udusí. Použijete-li namísto lněný pytlík, nebo čistou utěrku, vydrží vám chlebík v parádní kondici až 5 dní.
Složení: žitný kvas, žitná mouka, pšeničná mouka (mlýn Tupesy), sůl, kmín, voda.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinná cukrárna v Rohatci, která v režimu "pečeme pro veřejnost" funguje od roku 1993. Tomšejovic koláče zná celé Hodonínsko a Břeclavsko, mezi stálé zákazníky však patří např. i Pavel Nedvěd nebo známí pražští herci.