Řemeslný chléb žitno-pšeničný 1 kg. Z našeho živého kvásku
Kód: 142Detailní popis produktu
Tomšejovic řemeslný chléb nebo možná spíš chlebisko (dle varianty) není žádný rozpečený polotovar ze supermarketu. Dali jsme si velmi záležet na tom, abychom se co nejvíc přiblížili surovinami, postupem a přístupem dobám, kdy záleželo hlavně na kvalitě a chuti. Vše začíná u kvásku, který jsme sami založili a od té doby se o něj s láskou staráme. Daří se mu dobře a nabírá neustále na síle.
Do těsta přidáváme craftový ležák z pivovaru Mazák, který si rozumí s naším kváskem. Těsto dále tvoří žitná a pšeničná mouka z mlýnu Kyjov, sůl, kmín a voda. Celý proces výroby jediné várky chlebů trvá tři dny. Těsto totiž odpočívá v přesných časových intervalech (autolýza), do nichž vstupujeme a ručně ho překládáme "přes sebe".
Poté necháváme těsto další den pracovat a dělíme jej do ošatek. V ošatkách čeká celý další den odkud míří přímo do pece. Čas odpočinku dává těstu sílu a neopakovatelnou chuť. Řemeslný chléb pro vás vyrábíme ve dvou variantách. Větší, 1,5 kg varianta zasytí i několik lidí, menší 1 kg verze se hodí pro 2 – 3 lidi.
Váha chleba: 1000 g (1,0 kg). Tzn. fakt velký chleba.
Skladování: Důrazně nedoporučujeme skladovat chléb v igelitovém sáčku. Chleba se zapaří a doslova udusí. Použijete-li namísto čistou utěrku, vydrží vám chlebík v parádní kondici až 5 dní.
Složení: žitný kvas, žitná mouka, pšeničná mouka (mlýn Kyjov), pivo Jantar z pivovaru Mazák, sůl, kmín, voda.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinná cukrárna v Rohatci, která v režimu "pečeme pro veřejnost" funguje od roku 1993. Tomšejovic koláče zná celé Hodonínsko a Břeclavsko, mezi stálé zákazníky však patří např. i Pavel Nedvěd nebo známí pražští herci.